Vi som skriver gör det i olika kapaciteter och orsaker, men alla har kommit hit för att få stöd av varandra i kampen mot psykisk ohälsa. Ni är välkomna att kontakta oss ifall ni vill blogga med oss.

Medicinforum

5 kommentarer :

 1. Så jag börjar med att skriva om Lyrica som jag slutade med för 3,5 veckor sen... illamående och kräkande första veckan, sen blir det lättare (fälla)
  humöret blev nog bättre redan andra veckan för mig för att jag klev in i en bubbla av att vara fri från lyrica, men samtidigt så fick jag stå ut med intensiv huvudvärk eftersom lyrica även har en smärtstillande effekt

  nu är jag upp och ner i humöret, jag ger absolut inte upp men det är så märkligt för jag är illamående igen och ibland känner jag mig grymt irriterad. sådär på en nanosekund reagerar jag med ångest och raseri som får mig att vilja hoppa ut genom fönstret (lugn och fin, det är inget jag kommer att göra - det är en känsla som uppstår snabbt och går sin väg sen)
  det enda som lugnar mig är martin när han kommer hem

  är det någon som slutat med långtidbehandling av lyrica och kan berätta något om det?

  saken är att jag ätit lyrica lite varje år vid höst och vinter men sen bara slutat utan problem
  annorlunda denna gången
  450-600 mg per dag btw

  SvaraRadera
 2. Håller på att sätta ut Lyrica just nu men inte för psykproblemen utan för nervsmärta.. Har redan klassiska symptom för avtändning. Illamående, skakar, svettas... Har ätit 450 mg i ca 2 veckor och ska äta 150mg i fyra dagar nu innan jag ska sluta.

  Har ätit Lyrica tidigare men hade då inga problem med utsättning. Hoppas du mår bättre.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle vilja höra synpunkter om Abilify av de som testat
  bra/dåligt
  vad har ni fått det mot?
  Tacksam för alla svar
  kram /inzi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är sjuk ;) - jag gillar neuroleptika. Det lugnar mina tankar, tar bort jobbiga tvångsföreställningar och ofta jämnar det också ut humöret. Abilify är min favorit faktiskt. Blir inte zombie eller fet. MEN det är en sån där medicin som folk reagerar rätt olika på. Inte ovanligt med grym rastlöshet i kroppen och sömnsvårigheter. Huvudvärk och illamående vid insättandet. En del känner av kraftig effekt vid 5 mg, jag tar maxdosen 30 mg och har inga biverkningar vad jag märker. Verkligen en testa-och-se-medicin.
   Min diagnos är bipolär.
   Lycka till hur det än blir.

   Radera
  2. jo, jag har hört att alla har olika erfarenheter
   tack för att du delade med dig av dina
   Kram
   (och välkommen)

   Radera