Vi som skriver gör det i olika kapaciteter och orsaker, men alla har kommit hit för att få stöd av varandra i kampen mot psykisk ohälsa. Ni är välkomna att kontakta oss ifall ni vill blogga med oss.

Viktiga punkter

Det finns inga egentliga direktiv för hur var och en skriver sina inlägg eller använder sig av bloggen. Bäst är väl att göra som man brukar, använda den utifrån sina egna behov och kanske testa sig fram.
Regler är tråkigt. Dock har vi några punkter som vi tycker är viktiga för att vi tillsammans ska driva bloggen konstruktivt och undvika dålig stämning.

1. Trigga inte igång varandra genom att skriva detaljerat om senaste självskadebeteendet, inga bilder på rakblad, blod eller annat sådant. Annat som kan vara triggande får vi använda vårt 'sunda förnuft' till att avgöra vad som kan påverka någon annan därute som sitter hemma själv och kanske överväger sitt livs viktigaste beslut. Det kan vara den tabletten för mycket, det besöket till systembolaget för mycket eller något så hemskt som beslutet för att sluta leva. Och det är sådant vi måste hålla samman här och försöka vara starka och harmoniska nog och hjälpa varandra och läsare till att inte ens tänka.

Självklart skall denna bloggen fungera som en ventil. Här får man skriva om man exempelvis vill dö. Eller att tankarna på det gamla missbruket hemsöker en. Ärliga frågor kan få ärliga svar från de som gått igenom samma sak. Vad jag syftar på är den där hårfina gränsen som kan få det att koka över för oss som inte är hela ännu (och kanske inte har möjligheten att någonsin bli det). Det är samma hårfina gräns som alla med psykisk sjukdom känner till, någon yttre faktor eller inre knackar på och då smäller till i en som aldrig förr.
Vem står bredvid och hjälper en då?
Vi hoppas att det här inte ska förvandlas till något annat än vad det är tänkt att vara - en fristad. 
Inte en plats där vi romantiserar psykiska sjukdomar genom bilder och beskrivningar.

2. Baktal tolereras inte. Inte personangrepp inom bloggen. Här kan vi tala om våra familjeförhållanden utan att ge ut namn för den sakens skull. Varför familjeförhållanden tolereras är att de ofta har bidragit till mångas nuvarande hälsa. Vi kan tala om vänner och de som en gång var vänner och hur det har påverkat oss. Men under inga som helst förhållanden tolereras nyttjande av bloggen för att prata av sig om någon specifik person man har en infekterad relation till. Det blir lätt att för många ledtrådar lämnas angående den utomstående personen som kan göra det möjligt för vem som helst att hitta till denna någon vi inte vet något om.

3. Utrymmet här är till för solidariskt samarbete och de som inte håller med kan faktiskt, tyvärr illa kvickt gå. Så måste vi ha det för att få den här bloggen att fungera harmoniskt utan fejder och negativitet. Men vi vill ha medlemmar med samma vision om att ha den här platsen som en fristad, en ventil där vi kan lätta våra hjärtan, bli hörda, lyssna på andra som kanske sitter i liknande situationer som vi själva. Kanske kan vi hjälpa varandra genom detta forumet. Sen bygger vi vidare med det.

4. Vi har bloggare som är öppna med sin identitet, andra som visar små fragment av sina liv exempelvis bilder, åldrar och bostadsort och till sist men inte minst viktiga anonyma bloggarna.
Det som är viktigt här på Sisters & Brothers in Arms är att vi respekterar varandra såpass mycket att vi inte avslöjar någon extra detalj offentligt. Det är upp till var och en att avgöra vad de vill avslöja om sig själva. Detta är förmodligen en självklarhet för alla här.

5. Helst inget politiskt snack, möjligtvis med undantag för specifika frågor rörande psykvården. Om religion har bidragit till din psykiska ohälsa så kan det vara intressant, men absolut ingen religionspropaganda eller anti sådan heller.
och
Ingen reklam tack!
I dubbel och alla bemärkelser

Informativa länkar om psykisk hälsa hittas på fliken länkar
(kladdkakerecept är undantaget som bekräftar regeln med reklamfritt)

Förslag tas emot i fliken förslagslådan

Standin admin Venup
Allt sådant som inte önskas här finns att hitta på välkända forum, så den platsen behöver vi inte fylla.
Admins
[Sistah]   -  Anna
[Sistard]  -   inzi
[Lil' Sis]   -  Eriiza
[Sistahtude]   -  Space Monkey