Vi som skriver gör det i olika kapaciteter och orsaker, men alla har kommit hit för att få stöd av varandra i kampen mot psykisk ohälsa. Ni är välkomna att kontakta oss ifall ni vill blogga med oss.

måndag 27 januari 2014

Debattartikel om fallet Göran Lindberg ("polischefen")

http://debatt.svt.se/2014/01/27/slapp-inte-ut-polischefen-som-valdtog-mig/

(Det är skillnad på folk och folk här i samhället...)

2 kommentarer :

  1. Sveriges (och andra länders) straffsats för exempelvis sexualbrott är, i mitt tycke, alldeles för låg. Sen är det, tyvärr, så att så länge man inte är dömd till rättspsykiatrisk vård så är det en annan bild som gäller i hur/när man kan släppas ut, oavsett återfallsrisk. Personligen är jag inte helt emot en tillämpning av three strikes systemet som finns i USA. Har funderat mycket på just sexualbrott den senaste tiden. Personligen tycker jag att straffsatsen borde ligga på livstidsfängelse. Det som förövarna förstör hos individen går aldrig att få tillbaka. Har själv liknat det vid levande död. Så svårt att förklara.

    Summa summarum: Längre straffsats för sexualbrott och/eller obligatoriskt att det är rättspsykiatrisk vård.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan bara hålla med! Här är ett annat fall som är överjävligt att han bara fick 2 år och sex månaders fängelse för. Han trodde uppenbarligen han skulle komma undan för att flickan var förståndshandikappad. Är det ett "frisk" människa? Varför blir han inte dömt till rättspsykiatrisk vård?

      Radera