Vi som skriver gör det i olika kapaciteter och orsaker, men alla har kommit hit för att få stöd av varandra i kampen mot psykisk ohälsa. Ni är välkomna att kontakta oss ifall ni vill blogga med oss.

torsdag 26 december 2013

Hur gör man?

Hur gör ni för att stå emot impulser?

Senaste tiden så känns det som att jag har spårat ur mer än vanligt. Julen spenderades på IVA och jag hoppade från ett fönster och bröt foten. Jag vet inte vad jag håller på med längre.

Hur gör man?

Hjälp.

3 kommentarer :

  1. Det är fruktansvärt svårt. Det som behövs är självkänsla.(gissning) Jag brottas med det dagligen. Att behandla sig själv med respekt. Att vara god mot sig själv. När det är som värst för mig så springer jag och ja jag menar bokstavligen. Jag springer så snabbt och så långt jag orkar. Träning i alla former hjälper mig. Slå på en boxsäck eller sparka boll. Skrik i en kudde eller smälla igen dörren hårt. Man kan ju även ta en promenad. Du vet det nog inte men du är en värdefull människa.

    SvaraRadera
  2. Det finns inget enkelt svar på din svåra fråga...
    Alla är vi olika i våra sätt att bemöta våra "demoner".
    Den erfarenheten jag har av destruktivt impulsivt självskadebeteende har jag fått genom att följa min dotters kamp. Hon tar sin DBT behandling på största allvar (hon gjorde inte detta tidigare) och när hennes impulser kommer ringer hon till sin terapeut och det händer givetvis att hon även ringer mig. Att samtala med någon som förstår och som framförallt är lugn, kan ge resultat till att stå emot sina impulser till att skada sig. En sak som jag även har erfarit , som inte är bra, är att samtala med andra som har liknande motgångar, detta kan ha motsatts effekt och triggar igång det ännu värre. Jag följer din egen blogg och det är ett av mina sätt att få ännu mera kunskap, för i kunskapen förstår man mer och många gånger när jag läser dina skrivna ord, känner jag att jag så innerligt skulle vilja stötta och hjälpa dig. Denna kommentaren kanske inte var till stor nytta för dig, för jag har inga direkta svar på din fråga, för jag vet (konstigt nog) för lite om dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det var jättebra tankar Ann-Ki! Finns inga enkla svar och quick-fixar, men man får plocka lite här och där från sådana som har erfarenhet. Kanske vid några tillfällen hittar man ett sätt att hejda sina impulser och kan utveckla sig själv från det. Sen såklart vore det bra om man kunde undvika att hamna i situationer där man tappar impulskontrollen.

      Radera