Vi som skriver gör det i olika kapaciteter och orsaker, men alla har kommit hit för att få stöd av varandra i kampen mot psykisk ohälsa. Ni är välkomna att kontakta oss ifall ni vill blogga med oss.

fredag 26 april 2013

terapistörande kurator. eller?!


min kurator läser tydligen min blogg. inget fel i det kanske. men - hon har vid några tillfällen sagt till mig att jag inte bör/får/ska skriva om våra besök där. nej - jag blev inte alls låst i mitt skrivande. jag har valt att ha en öppen blogg - men det krävs lite jobb för att hitta den om en letar efter den. så hon kan omöjligtvis ha snubblat över min blogg - utan måste ha sökt efter den. för ja, jag tror att jag någon gång nämnt att jag bloggar.

jag tycker att jag är bra på att ta upp saker med min kurator, saker som inte känns bra i våran kontakt. och på bloggen jag nämner i princip aldrig hennes namn (enbart förnamn isåfall), inga ortnamn o.s.v. så jag förstår inte problemet. kan någon förklara för mig - agerar jag fel när jag skriver om mina besök hos min kurator? och har hon ens rätt att bete sig som hon gör? en får ju ofta höra att en som patient kan vara terapistörande - men borde inte det gälla personal också? hmpf.

annars - har börjat med lamotrigin och känner mig något mer stabil. sedan vill jag tipsa om bandet bastille.

5 kommentarer :

  1. Jag fattar inte alls vad din kurator menar. Vilken skada skulle det kunna göra? Att skriva är väl en av de bästa terapierna? Du måste nog fråga henne hur hon tänker.

    SvaraRadera
  2. Det är klart att DU får skriva om ditt besök, hon däremot får såklart inte prata om era möten.. Jag tycker också det låter jättemärkligt, jag hade nog tyckt att det var obehagligt om vårdpersonal över lag läste vad jag svamlar om. :(

    Hoppas det ordnar sig! Kramar från en frånvarande Annan.

    SvaraRadera
  3. hon kanske har nån noja om att bli "uthängd" på nätet,att nån kollega eller nån ska känna igen henne i nåt mindre smickrande samanhang-om du har skrivit nåt kritiskt t ex-eller det kanske bara är som på "min" öppenvårdsmottagning att personalen barrikaderar sej bakom nybyggda låsta glasdörrar,inte kan nås på mejl för att dom inte lämnar ut mejladressen,etc.nån allmän rädsla för sina patienter,vilket gör att man känner sej lite skum själv,när man står där och ska bli "synad" innan dom trycker på dörröppnaren så man kan gå in.

    men tycker inte kuratorn har med din privata blogg att göra,om du inte lämnar ut hennes namn och så där.Man HAR rätt att ha åsikter om sin vård,även om åsikten inte passar vårdgivaren.yttrandefrihet,tryckfrihet,tyckfrihet,viktigt att upprätthålla.

    SvaraRadera
  4. men shiet. det verkar som att ett privatliv är helt uteslutet när man väl hamnat i psykiatrin. jag har läst liknande inlägg på andras bloggar.

    återigen till somatiska vården, skulle andra specialistläkare känna sig nyfikna nog att bemöda sig med att leta upp en om man ex. som vuxen fått diabetes?

    det är inte olagligt på något sätt.. ring patientnämnden å fråga om du vill vara extra säker på att du inte gjort något fel.
    jag som har spelat in samtal med telefonens hjälp (utan att läkaren känt till det) vet att åtminstone det inte var helt legit

    men du har inte gjort något fel alls! jag har nämnt för mina läkare att jag har bloggar.. liksom aldrig tänkt tanken på att de skulle invadera mitt privatliv. det är väldigt desperat och samvetslöst att de verkligen googlar sig fram till patienters bloggar

    kommer i vilket fall fortsätta spela in samtal när jag minns att sätta igång inspelandet
    när jag minns förstås, väldigt nyttigt att höra samtalet som om det vore två okända som talade
    och vem vet, en dag kanske jag spelar in en vettig diskussion med okänd läkare

    SvaraRadera
  5. Hehe, din kurator verkar ha missuppfattat det där med tystnadsplikt. Det är ju hon som inte får prata/skriva om dig, men du har ju ingen tystnadsplikt gentemot henne.
    Dessutom är det oproffsigt av henne att aktivt leta upp en patients blogg!

    Klart att du får skriva om dina kuratorsmöten.

    SvaraRadera